Paul de Jagher

Dette er Paul

Jeg heter Paul de Jagher, og jeg er 38 år gammel. I 2004 fikk jeg trombose i høyrebeinet mitt, noe som første til post-trombotisk syndrom. En av ulempene er at jeg ikke kan sykle på en vanlig sykkel. Kun etter noen hundre meter gjør høyrebeinet mitt vondt og er trett. Før blodproppen kunne jeg sykle fra Rotterdam til Amsterdam på en halv dag.

Møte BerkelBike

En elektrisk sykkel har kun fordeler for meg når det kommer til korte avstander. Først tenkte jeg på en vanlig håndsykkel, men en betydelig ulempe var at beina mine ble sittende nedover i rullestolen uten å bevege seg. Det er ikke bra for blodsirkulasjonen i det høyre beinet mitt. Etterpå tenkte jeg på en halvliggende sykkel, styrt av armene mine. Beina kunne være på samme høyde som setet, men de var fortsatt passive. På Support Beurs i Utrecht (2010), syklet jeg på BerkelBike, spesielt utviklet for de med ryggmargskade. Det var veldig tilfredsstillende. Like etterpå ordnet jeg en avtale for en lengre prøvetur. 

Avgjørelsen

Jeg valgte en BerkelBike Connect til slutt, som jeg kan koble på rullestolen min. Siden da har jeg syklet mange kilometer, og jeg tar den med på ferier (noen ganger med fly) til Dublin/Belfast og Berlin. Under frakten pakker jeg utsatte deler i plastikkfolie og legger den deretter inn i tepper. På flyplasser er de veldig forsiktige med sykkelen min.

Fordeler med BerkelBike

Jeg har merket at jeg styrer sykkelen spesielt mye med armene mine, og at beina mine beveger seg aktivt med mindre styrke. Når beina mine gjør vondt, tar jeg en liten pause og lar beina hvile. På museum og i kirker jeg har besøkt, har jeg hatt muligheten til å koble av og parkere sykkel-delen og fortsette inn med rullestolen min. På grunn av BerkelBike er jeg endelig veldig mobil, den er sporty/terapeutisk, og jeg klarer å gjøre så mye mer. Fordelen med sykkelen er, for meg, at beina har en høyere posisjon enn på vanlige sykler. Sykkelen kan styres av både armer og bein, eller begge deler. Når den er styrt av armene, vil pedalene følge bevegelsen, og beina beveger seg. Dette stimulerer blodsirkulasjonen i beina mine, noe som er veldig bra.

Home Widget 1

This is your first home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 6th widget from the top in area 6 called Home Widget 1. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 2

This is your second home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 7th widget from the top in area 7 called Home Widget 2. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 3

This is your third home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 8th widget from the top in area 8 called Home Widget 3. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 4

This is your third home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 8th widget from the top in area 8 called Home Widget 3. Title is also manageable from widgets as well.