James West

Komme i gang med BerkelBike

Jeg så at dere er på utkikk etter brukeranmeldelser av BerkelBike på nettsiden til DisabledGear. Jeg kjøpte en i desember 2013 og har brukt den i en måned, og jeg tenkte dere kanskje ville være interessert i å høre meningene mine.

Mitt liv med MS

Jeg har hatt MS i 15 år med begrenset mobilitet (jeg bruker to krykker når jeg går), og var på utkikk etter et produkt som ville gjøre det mulig for meg å komme meg ut med min unge familie og gi beina mine en slags rehabilitasjon. Jeg har hyppige spasmer i ryggen og underkroppen, og på grunn av veldig begrenset tilgang til trening de siste årene, har musklene mine blitt svake og virkelig forverret potensialet sitt til å bevege seg. Jeg har også skjelvinger i føttene og anklene, så før jeg testet noen produkter var jeg skeptisk til om jeg faktisk kunne bruke en sykkel som var drevet av beina.

Min BerkelBike opplevelse

Et sted mellom en håndsykkel og en halvliggende sykkel, som er styrt av både armer og bein, gjør BerkelBike til den skjønnheten den er, mens den tar det utrolige trykket av underkroppen når du sykler (noe statiske sykler på treningsstudioet ikke gjør), og jeg fant fort ut at jeg klarte å sykle lengre avstander uten at det oppsto vonde spasmer eller skjelvinger. Og ikke nok med det, men sykkelen (jeg har Pro versjonen) har fotplater med hurtigutløsere og leggstøtte borrelås, som gir ekstra støtte til beina og tar bort trykket på de sensitive beina mine mens de holder dem i en god stilling.

Noe annet jeg var bekymret for før kjøpet var hvilke avstander jeg kom til å klare på grunn av den fysiske helsen min. Sykkelen har 8 gir, og jeg har lært meg å bruke dem på en behagelig måte for å komme meg opp bakker og skråninger. Jeg klarer å sykle avstander opp til 5 kilometer på sykkelen etter en måned, mens jeg sliter med å gå 100 meter til fots. Det er en solid bremse for parkering under giret, som også gjør det mulig å slappe av uten å frykte for å rulle bakover.

Styringen er veldig komfortabel og enkel ved hjelp av håndtakene, og bremsen aktiveres ved å sette håndtakene i revers. Håndtering er også komfortabelt og forholdsvis lett, selv om det tar litt tid å bli vant til farten i nedoverbakke. Kvaliteten på utformingen virker ordentlig solid, på samme tid som den er lett nok til å bli flyttet på av noen med store funksjonshemminger, sånn som meg selv.

Sykkelen kommer i to deler (en front- og en bakdel) og er lekende lett å demontere for transportering med en unbrakonøkkel, selv om jeg ennå ikke helt har funnet en måte å frakte den i bilen på som virkelig passer (vi har en datter og en greyhound, så plassen er utrolig trang!). Jeg har også kjøpt en Tacx Speedbreaker med sykkelen som gjør det mulig for meg å bruke den innendørs – perfekt når været ikke er bra eller jeg ikke føler for å være ute. 

BerkelBike endret livet mitt til det bedre

Selv om jeg bare har hatt sykkelen i en måned, har jeg brukt den hver dag siden den kom, og jeg merker allerede at leddene mine er mye mykere og mindre stive. Det hjelper også på å redusere utmattelsen, som kan være en plage i hverdagen til noen som har MS, slik som meg selv. Armene og beina mine er selvfølgelig slitne etter å bruke sykkelen, men det har absolutt blitt lettere å bruke den etterhvert som måneden har passert. Og viktigst av alt, den tillater meg å komme meg ut i frisk luft sammen med familien min.

Vi har faktisk to familieferier på sykkel planlagt i år, en i Derbyshire og en i Normandy. Kostnadsmessig er BerkelBike en betydelig investering, men fordelene jeg allerede ser hos meg og familien min er uberegnelig. Jeg kan selvfølgelig kun snakke fra perspektivet til en som har MS, men jeg vet at produktet blir brukt i flere ulike rehabilitasjoner for ulike lidelser, og jeg syns det er verdt et forsøk når man titter på markedet for håndsykler. 

BerkelBike

 

 

Home Widget 1

This is your first home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 6th widget from the top in area 6 called Home Widget 1. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 2

This is your second home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 7th widget from the top in area 7 called Home Widget 2. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 3

This is your third home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 8th widget from the top in area 8 called Home Widget 3. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 4

This is your third home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 8th widget from the top in area 8 called Home Widget 3. Title is also manageable from widgets as well.