Click For Compatible Products

Functional Electrical Stimulation (FES)

Bruk lammede bein aktivt igjen!

Har du lammede bein, f.eks. en ryggmargskade og beinmusklene dine blir svakere? Nå kan du bygge opp muskelmassen din igjen. Alle BerkelBike og EasyLegs modeller kan bli kombinert med høyteknologisk FES teknologi (U.S.A. patent  7,293,623).

Hvordan virker det?

En ryggmargskade hindrer signalene fra hjernen til å nå de laveste motoriske nervecellene som er knyttet til beinmuskulaturen. Infrastrukturen er fortsatt der, men den får ingen instruksjoner. BerkelBike firmaet utviklet shorts med integrerte elektroder. Shortsen er koblet til FES boksen på sykkelen. FES boksen er også koblet til sensorer på sykkelen som oppdager posisjonen på beina. Når du sykler, vil mikrokontroller fra FES boksen kalkulere når de motoriske nervene fra beina og rumpen må bli aktivert av korte, høye og intensive elektriske støt. Nervene blir aktivert, og de koblede musklene trekker seg sammen. Bein som vanligvis er lamme kan nå aktivt trekke og skyve pedalene.

Strengths of the FES-Box

Improved Legs
Full Body Effects
Mental Improvements
Multi Use
Wearable Electrodes
Wollen Sie wissen, ob die Functional Electrical Stimulation (FES) die richtige Wahl für Sie ist?
Mehr REZENSIONEN

Hvem kan bruke den?

Den største brukergrupper for FES systemet er mennesker med ryggmargskade (klikk for flere detaljer). Derfor er mye av informasjonen her relatert til de med ryggmargskader.

Andre brukere er personer med MS, slag, cerebral parese og noen andre nevrologiske lammelser. Om FES er passende for deg kommer an på spesifikke detaljer, og den beste måten å finne ut av det på er ved å spørre våre eksperter. Noen personer med MS bruker den i kombinasjon med Terry Wahls dietten. Terry Wahls snakker om nevromuskulær elektrisk stimulasjon, som er et synonym for Functional Electrical Stimulation. Elektroniske enheter som en baklofen pumpe er ikke en kontraindikasjon, men etterspørselen for implantert pacemaker eller defibrillator eller dyp hjernestimulasjon er.

Hvorfor bruke det?

FES aktiverer de lammede musklene dine under treningsøkten. Dette betyr at musklene som trenger trening deltar. Jo mer muskelaktivitet på samme tid, jo større er hjerte-responsen.

Flere valg

BerkelBike FES-Box I kombinasjon med BerkelBike eller EasyLegs tilbyr deg muligheten til å bruke Functional Electrical Stimulation ute på veien. Eller når den er kombinert med en koblingsstasjon, så kan du velge om du vil trene utendørs eller hjemme hos deg selv. Hvis du vil ha en stasjonær enhet, finnes BerkelBike Fitness, som også kan bli utstyrt med FES boksen. FES-Box kan også bli brukt som en enkel enhet for å stimulere muskelgrupper som mage eller rygg.

Effektene

Å trene med Functional Electrical Stimulation gir deg samme effekt som sportsutøvende uten funksjonshemminger, men på mange måte er treningen sterkere ettersom den gir deg styrke i ekstremt inaktive lammede muskler og hjelper en redusert livsstil. Trening generelt har store fordeler for din totale velvære. Etterhvert som formen din forbedres, vil immunforsvaret bli sterkere. Og ikke nok med det, men det reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer, som er spesielt viktig for de som er begrenset i hans/hennes daglige mobilitet. Og sist men ikke minst, forteller FES brukere oss stadig hvor mye de nyter å sykle med styrken fra egne bein, og hvordan aktiviteten får dem til å føle seg bedre.

Hvis du vil grave i litt forskningslitteratur for å lære mer om funksjonell elektrisk stimulasjon, ta en titt i databasen vår, eller trykk på “Strenght” knappene ovenfor.

Hvor ofte burde jeg trene for å oppnå resultater?

I de fleste vitenskapelige studier trente de 3 x 30 minutter i uken, men resultater vil forekomme på to ganger i uken. Hver kunde får en personlig treningsplan for å unngå overbelastning, siden treningsmengde også kommer an på ulike funksjonshemminger. Noen MS pasienter liker å trene hver morgen i 20 minutter for å oppnå avslappede muskler for resten av dagen, mens noen med høy tetraplegi rygg skade merket bedre effekt når de syklet 2 ganger i uken i stedet for 3.

Når du er vant til å sykle med FES, kan du oppnå en full treningsøkt for hele kroppen inkluderet forberedelser på mindre enn en time.

Er det vanskelig å utføre?

Paraplegikere kan gjøre det uten assistanse. Tetrapelgikere må bli hjulpet med shortsen/elektrodene fr å plassere beina på de spesielle pedalene. Inntil C5 personer kan også sykle utendørs. De med større skader kan bruke en EasyLegs FES i en koblingsstasjon, slik som vist her{LINNK} av en av våre kunder: Jan Janson. Gir og stimulasjonsintesitet kan stilles med bevegelser fra haken i kombinasjon med en joystick.

Ikke bekymre deg for mye om å treningsmotivasjonen din, for en del av motivasjonen vil bli gitt til deg fra FES boksen. En del av motivasjonen vil øke ved å trykke på + knappen på stimulatoren din.

Kan jeg bruke stimulatoren til andre ting?

BerkelBike FES-Box kan også brukes til en enslig stimulator, for eksempel for å stimulere andre lammede muskler mens du ligger i sengen eller sitter i rullestolen din. Vi har kunder som ikke kjøpte noen sykkel, og kun bruker den i sengen. Merk at effekten på muskel økningen og blodsirkulasjonen er større når musklene beveger seg, sammenlignet med statiske sammentrekninger. Det er derfor de løfter vektene opp og ned på treningsstudio.

Home Widget 1

This is your first home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 6th widget from the top in area 6 called Home Widget 1. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 2

This is your second home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 7th widget from the top in area 7 called Home Widget 2. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 3

This is your third home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 8th widget from the top in area 8 called Home Widget 3. Title is also manageable from widgets as well.

Home Widget 4

This is your third home widget box. To edit please go to Appearance > Widgets and choose 8th widget from the top in area 8 called Home Widget 3. Title is also manageable from widgets as well.